Schimmelnagel behandeling

Schimmelnagels.

U vermoed dat u schimmelnagels heeft. Heel vervelend vooral omdat het er cosmetisch niet mooi uit ziet. Maar wist u dat 1 op de 4 mensen wereldwijd 1 of meerdere schimmelnagels heeft? Vast niet.

De meest voorkomende schimmel is een dermatofyt. Dit zijn schimmels die zich keratine nodig hebben om te groeien. En laat er nou genoeg keratine in uw nagels zitten. Verder houden deze dermatofyten van een vochtige warme plek. En die plek vinden ze bij uitstek onder uw nagel!

Hoe kunt u een schimmelnagel herkennen?

• Een witte of gele strook aan één zijde van de nagel.

•. Loslatende laagjes onder de nagel, een dikke nagel.

• Het einde van de nagel komt omhoog. De vrije rand brokkelt vaak.

• Schilferige witte vlekken en putjes op de bovenkant van de nagelplaat.

• Gele vlekken verschijnen in de lunula.

• Volledige vernietiging van de nagel.

Huidschimmel?

Maar juist omdat ze keratine nodig hebben vinden we ze eigenlijk alleen op nagels, haren en de oppervlakkige huid. Ja inderdaad, ook op uw huid kan deze schimmel zich bevinden. Sommige mensen zullen het herkennen als dat plekje onder of tussen hun twee laatste teentjes. Dat plekje dat er wittig en nattig eruitziet en soms open is en soms jeukt. Dit wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd. Terwijl dit geen eczeem is! Maar ook kleine rode blaasjes onder de voet is een schimmel.                                                             

kleine rode blaasjes/vlekjes of natte. kapotte plekjes tussen de twee laatste tenen.
kleine rode blaasjes/vlekjes

natte/kapotte plekken tussen tenen

Voor deze huidschimmels is zonder recept bij de drogist of apotheek een middeltje te krijgen.

Bij bestrijding van schimmelnagels is het dus ook belangrijk om de huidschimmel aan te pakken. Doet U dat niet dan helpt een behandeling bij de nagels ook niet. De schimmel wordt dan in stand gehouden.

Het is ook van belang om te weten hoe uw voeten staan. Heeft u door een bepaalde stand meer drukplekken op de tenen? Of beoefend u een sport waarbij uw nagels het zwaar te verduren hebben? Ook deze zaken spelen een rol bij het oplossen van schimmelnagels.

Medicijngebruik kan ook een rol hierin spelen. Sommige medicijnen verlagen uw weerstand waardoor het voor een schimmel makkelijker is om lekker te blijven.

Wat kan de pedicure voor u betekenen?

Allereerst begin ik met een algemene behandeling. Ik bekijk uw voeten, en zorg dat ze er weer netjes en verzorgd uitzien. We bespreken de problemen en ik geef u een aantal adviezen. Ik kan de nagels die met een schimmel zijn aangedaan, schoonmaken en afsluiten.  Ik breng een laagje sculpture gel aan.Het laagje zorgt ervoor dat de schimmel niet verder kan. De schimmel kan dan niet worden doorgegeven aan andere personen in uw huishouden. Dit laagje zorgt er ook voor dat uw nagel er als een gewone nagel uitziet. Verder heb ik een aantal producten die u kunt gaan gebruiken. Onthoud wel dat dit een langere tijd nodig zal hebben eer de schimmel volledig uit uw nagel gegroeid is.

Wat zijn de kosten?

  • Een basisbehandeling kost de 1e keer € 35.00
  • Een vervolgbehandeling kost € 30.00 per behandeling.
  • Een sculpture gel over uw nagel kost € 5.00 per nagel. Heeft u meer dan 5 schimmelnagels dan geld een pakketprijs van € 25.00.
  • Advies is om elke 6 à 8 weken een behandeling te laten plaats vinden.
  • Mocht u na dit alles gelezen te hebben denken, JA IK WIL VAN DIE SCHIMMEL AF… Maak dan een afspraak en neem dan alvast schone sokken mee voor na de behandeling!
  • Heeft u 10 nagels die volgens u allemaal een schimmel bevatten dan moet u eerst naar uw huisarts. Het kan dan zo zijn dat er iets anders aan de hand (of in dit geval uw voeten) is.

Wilt u zeker weten of u een dermatofyt (schimmel) heeft dan kan u via uw huisarts een test aanvragen. De kosten hiervan worden niet door uw ziektekosten verzekering vergoed.

Direct een afspraak maken? klik dan hier